Najhitrejši 10% padec delnic po dosegu rekordne vrednosti v zgodovini

Insajder.si > Avtorski prispevki > Najhitrejši 10% padec delnic po dosegu rekordne vrednosti v zgodovini

Delniški trgi so uprizorili enega izmed največjih tedenskih padcev v zgodovini. V zadnjih 75 letih smo zabeležili le tri večje 6-dnevne padce, in sicer:

? Oktober 1987 (Zlom borze)

? September 2001 (11. september)

? Oktober 2008 (Velika finančna kriza)

Padec od rekordne vrednosti 12. februarja 2020 je hkrati najhitrejša 10% korekcija po dosegu najvišje vrednosti ameriških delnic v zgodovini.

Avtor: Jernej Lukman, ustanovitelj spletnega portala Insajder.si in upravljavec premoženja pri CM-Equity AG

Naročite se na nove objave preko e-pošte

Vnesite svoj e-poštni naslov, če želite prejemati obvestila o novih objavah po e-pošti.


DISCLAIMER – OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Prispevek ne predstavlja investicijskega svetovanja. Trgovanje z izvedenimi finančnimi instrumenti vsebuje večjo stopnjo tveganja in lahko povzroči izgube. Izvedeni finančni instrumenti niso primerna naložba za povprečno neprofesionalno stranko. Vsebina prispevka ne predstavlja priporočil za nakup ali prodajo finančnih instrumentov, niti ne pomeni ponudbe ali vabila k izstavljanju ponudb za nakup ali prodajo finančnih instrumentov, temveč je namenjena informiranju javnosti o storitvah podjetja Insajder SI, d.o.o. ter dogajanjih na kapitalskih trgih. Pretekla donosnost finančnih instrumentov ni pokazatelj donosnosti v prihodnosti. Insajder SI d.o.o ni odgovoren za motnje pri delovanju spletnih strani, niti ne jamči za točnost in popolnost objavljenih podatkov in ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne posledice, ki bi izhajale iz njihove uporabe.