Zlati standard je za v koš – Martin Armstrong

Insajder.si > Prevodi iz tujih medijev > Zlati standard je za v koš – Martin Armstrong

Tom sprejme novega gosta v oddaji, Martina Armstronga. Martin razpravlja o svojem računalniškem ozadju programiranja in finančnih izkušnjah trgovanja skupaj s svojim pristopom umetne inteligence za pripravo nepristranskih tržnih poročil.

Govori o neuspešni evropski politiki in ekonomiji ter o tem, zakaj njihovi svetovni načrti postajajo izredno breme za svet. Danes je kritično vprašanje vera v vlado in posledice, ko vse to propade. Ljudje v Evropi kopičijo denar, kar ECB spodbuja k uvedbi digitalne valute.

ZDA imajo še vedno največje gospodarstvo in še vedno lahko podpirajo svoje obveznice. Vendar so težave z dolgom v Evropi precej hude in ne morejo več zvišati obrestnih mer. Zato evropski interesi spodbujajo “Great Reset” in idejo “Ničesar ne boste imeli in vseeno boste srečni”. Želeli bodo odpraviti vse dolgove in s tem bodo uničili pokojnine. Te pokojnine nameravajo nadomestiti z univerzalnim osnovnim dohodkom.

Razpravlja o tem, zakaj je vezanje česar koli na poslovni cikel problematično, vključno z zlatom. Ne morete nečesa popraviti in nato imeti inflacijo, ker to vodi do velike razlike med deviznimi tečaji in realnostjo.

Govori o tem, kako so zaprtja gospodarstev uničujoča za srednji razred in še slabša za nižje sloje. Mnogi ne morejo delati od doma, a še vedno imajo položnice. Pravi: “Koronavirus uporabljajo kot izgovor za uničenje gospodarstva.”

Politiki po vsem svetu ponavljajo iste izgovore. Pravi: “Te ideje bodo propadle, saj v zgodovini še nikoli niso delovale … Ko sprostijo te politike, se lahko stvari samo poslabšajo.”

Opisuje tudi zakaj je zelena energija nepraktična za oskrbo vseh svetovnih energetskih potreb. Sodobne gospodarske politike ustvarjajo neizmerne učinke in neravnovesja v številnih sektorjih. Še vedno je zaskrbljen, da bi nemiri in nestabilnost med državami lahko vodili v vojne po letu 2024.

Če se nas bo vse več spraševalo kaj se dogaja, in bo tako tudi padalo zaupanje v vlado, lahko okrevamo hitreje.

Naročite se na nove objave preko e-pošte

Vnesite svoj e-poštni naslov, če želite prejemati obvestila o novih objavah po e-pošti.


DISCLAIMER – OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Prispevek ne predstavlja investicijskega svetovanja. Trgovanje z izvedenimi finančnimi instrumenti vsebuje večjo stopnjo tveganja in lahko povzroči izgube. Izvedeni finančni instrumenti niso primerna naložba za povprečno neprofesionalno stranko. Vsebina prispevka ne predstavlja priporočil za nakup ali prodajo finančnih instrumentov, niti ne pomeni ponudbe ali vabila k izstavljanju ponudb za nakup ali prodajo finančnih instrumentov, temveč je namenjena informiranju javnosti o storitvah podjetja Insajder SI, d.o.o. ter dogajanjih na kapitalskih trgih. Pretekla donosnost finančnih instrumentov ni pokazatelj donosnosti v prihodnosti. Insajder SI d.o.o ni odgovoren za motnje pri delovanju spletnih strani, niti ne jamči za točnost in popolnost objavljenih podatkov in ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne posledice, ki bi izhajale iz njihove uporabe.