Kriza oskrbe s srebrom: nemogoče je pridobiti kovine za ETF, igra trikov, opozarja Middelkoop

Insajder.si > Prevodi iz tujih medijev > Kriza oskrbe s srebrom: nemogoče je pridobiti kovine za ETF, igra trikov, opozarja Middelkoop

Sproženi nakupi preko Reddita so privedli do blaznosti pri srebru, kar je pomenilo pomemben dogodek, ki je dvignil cene na osemletne najvišje vrednosti. Čeprav se je cena od takrat spet znižala, mnogi strokovnjaki pričakujejo več norosti in napovedujejo, da dramatika stiskanja srebra ne bo šla nikamor. “Če pogledate trg paladija, vam bo povedal, kako se bo ta drama okrog srebra odvila; paladij je bil upravljan in s tem leta manipuliran”, je Danieli Cambone povedal Willem Middelkoop, najbolj prodajani avtor z uspešnico The Big Reset.

“Fizično povpraševanje je postalo tako veliko, da je premagalo papirnate posle na kratko … in cena paladija se je zvišala za štirikratnik.” Po njegovem mnenju to predstavlja vzorec, kaj se bo zgodilo s srebrom, in ugotavlja, da medtem ko lahko centralne banke rešijo številne krize, “ne morejo natisniti več srebra – tako kot niso mogle natisniti več paladija”. Priljubljeni iShares Silver Trust ($ SLV) mora iskati kovine, da zadovolji povpraševanje. Middelkoop opozarja: “igrajo se s triki – količina srebra, ki bi jo potrebovali, je fizično nemogoča”.

Naročite se na nove objave preko e-pošte

Vnesite svoj e-poštni naslov, če želite prejemati obvestila o novih objavah po e-pošti.


DISCLAIMER – OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Prispevek ne predstavlja investicijskega svetovanja. Trgovanje z izvedenimi finančnimi instrumenti vsebuje večjo stopnjo tveganja in lahko povzroči izgube. Izvedeni finančni instrumenti niso primerna naložba za povprečno neprofesionalno stranko. Vsebina prispevka ne predstavlja priporočil za nakup ali prodajo finančnih instrumentov, niti ne pomeni ponudbe ali vabila k izstavljanju ponudb za nakup ali prodajo finančnih instrumentov, temveč je namenjena informiranju javnosti o storitvah podjetja Insajder SI, d.o.o. ter dogajanjih na kapitalskih trgih. Pretekla donosnost finančnih instrumentov ni pokazatelj donosnosti v prihodnosti. Insajder SI d.o.o ni odgovoren za motnje pri delovanju spletnih strani, niti ne jamči za točnost in popolnost objavljenih podatkov in ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne posledice, ki bi izhajale iz njihove uporabe.