Keith Neumeyer: pomanjkanje srebra za zvišanje cene na trimestne številke

Insajder.si > Prevodi iz tujih medijev > Keith Neumeyer: pomanjkanje srebra za zvišanje cene na trimestne številke

Tom vnovič gosti Keitha Neumeyerja, predsednika in izvršnega direktorja podjetja First Majestic Silver Corp. Keith pojasni zakaj so ga zlasti zanimale značilnosti trga srebra.

V zadnjem letu je proizvodnja srebra upadla, medtem ko je bila poraba nespremenjena. Običajno je izkop srebra v razmerju približno 8 proti 1 v primerjavi z zlatom, zato je srebro lahko redkejše, kot si misli večina. Teoretično bi moralo biti srebro danes vredno 1/8 zlata. Keith je upravičeno prepričan, da bo razmerje zlata in srebra v bikovskem trendu doseglo trideset.

Veliko srebra prihaja iz nadzemnih rezerv in meni, da bodo ta trg usmerjali mali vlagatelji in ne samo povpraševanje industrije. Sedanje gibanje kratkega iztisa v srebru za male vlagatelje pomembno vpliva na zaloge, še pomembneje pa je, da se zdaj srebra zaveda celotna generacija novih ljudi.

Keith razpravlja tudi o tem, kako hitro se trguje z delnicami First Majesticsa in zakaj obstaja izrazita kratka pozicija.

Najbližja primerjava z današnjimi delniškimi trgi je verjetno obdobje 1999–2000. Na teh trgih je veliko presežka in morda bomo priča resni korekciji.

Pogosto direktorji podjetij nimajo lastnih deležev. Pri vlaganju želite, da vodstvo veliko vlaga v podjetja, ki jih upravljajo. Najbolje je, da kupite takrat, ko si jih nihče ne želi, pri tem pa veste, da so to dobra podjetja.

Keith pojasni kako je rudarstvo običajno počasna panoga, ki nerada sprejme nove tehnologije. Pri tem pa razpravlja o prednostih, ki jih nova tehnologija prinaša pri zmanjševanju stroškov, in o pomembnih povečanjih, ki so jih dosegle pri pridobivanju kovin.

Govori o težavah z zadrževanjem zalog kovin. Ta vprašanja vključujejo težave s skladiščenjem, računovodske težave in dodatne elemente tveganja.

Naročite se na nove objave preko e-pošte

Vnesite svoj e-poštni naslov, če želite prejemati obvestila o novih objavah po e-pošti.


DISCLAIMER – OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Prispevek ne predstavlja investicijskega svetovanja. Trgovanje z izvedenimi finančnimi instrumenti vsebuje večjo stopnjo tveganja in lahko povzroči izgube. Izvedeni finančni instrumenti niso primerna naložba za povprečno neprofesionalno stranko. Vsebina prispevka ne predstavlja priporočil za nakup ali prodajo finančnih instrumentov, niti ne pomeni ponudbe ali vabila k izstavljanju ponudb za nakup ali prodajo finančnih instrumentov, temveč je namenjena informiranju javnosti o storitvah podjetja Insajder SI, d.o.o. ter dogajanjih na kapitalskih trgih. Pretekla donosnost finančnih instrumentov ni pokazatelj donosnosti v prihodnosti. Insajder SI d.o.o ni odgovoren za motnje pri delovanju spletnih strani, niti ne jamči za točnost in popolnost objavljenih podatkov in ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne posledice, ki bi izhajale iz njihove uporabe.