Uran: “Najbolj nesimetrično trgovanje, ki sem ga kdaj videl” (z Lyn Alden in Marcelom Lopezom)

Insajder.si > Prevodi iz tujih medijev > Uran: “Najbolj nesimetrično trgovanje, ki sem ga kdaj videl” (z Lyn Alden in Marcelom Lopezom)

Lyn Alden, ustanoviteljica Lyn Alden Investment Strategy, gosti Marcela Lopeza, upravnega partnerja pri L2 Capital Partners, za globok vpogled v uran kot vir energije, kot tudi razred premoženja. Lopez, nekdanji inženir, je zgradil model, ki je preslikal vse rudnike urana na zemlji, in z nami deli mnenje, zakaj misli, da bo oskrba v prihodnjih letih omejena. Lyn poudarja ključno vlogo jedrske energije pri svetovnem prehodu stran od fosilnih goriv, zlasti v državah, kot je Indija, kjer se tri četrtine energije proizvede iz premoga. Lopez vztraja, da je v svetu ETF-jev, $URNM veliko boljša alternativa kot $URA, vendar ugotavlja, da bodo aktivne raziskave in izbira varnosti prinesle najboljše rezultate. Nazadnje Alden in Lopez komentirata nekorelirano naravo urana z drugimi makro cikli in kako je to koristno v portfelju.

Posneto 22. februarja 2021. Ključna spoznanja: Lopez trdi, da Uran ponuja najbolj nesimetrično trgovanje, ki ga je kdaj videl v življenju. Tržna kapitalizacija vseh uranovih delnic znaša približno 20 milijard dolarjev, ugotavlja Lopez, zato lahko vlagatelj kupi vse ključne vire energije za približno 1/35 vrednotenja Tesle.

 

Naročite se na nove objave preko e-pošte

Vnesite svoj e-poštni naslov, če želite prejemati obvestila o novih objavah po e-pošti.


DISCLAIMER – OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Prispevek ne predstavlja investicijskega svetovanja. Trgovanje z izvedenimi finančnimi instrumenti vsebuje večjo stopnjo tveganja in lahko povzroči izgube. Izvedeni finančni instrumenti niso primerna naložba za povprečno neprofesionalno stranko. Vsebina prispevka ne predstavlja priporočil za nakup ali prodajo finančnih instrumentov, niti ne pomeni ponudbe ali vabila k izstavljanju ponudb za nakup ali prodajo finančnih instrumentov, temveč je namenjena informiranju javnosti o storitvah podjetja Insajder SI, d.o.o. ter dogajanjih na kapitalskih trgih. Pretekla donosnost finančnih instrumentov ni pokazatelj donosnosti v prihodnosti. Insajder SI d.o.o ni odgovoren za motnje pri delovanju spletnih strani, niti ne jamči za točnost in popolnost objavljenih podatkov in ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne posledice, ki bi izhajale iz njihove uporabe.