NEM

Opis podjetja:
Newmont Mining Corp (NEM) proizvaja zlato v ZDA, Avstraliji, Peruju, Indoneziji, Novi Zelandiji, Gani in Mehiki.

rgld

Opis podjetja:
Royal Gold Inc (RGLD) je lastnik in upravljalec lastniških licenčnin rudnikov plemenitih kovin, v glavnem zlata in srebra, v 19 državah.


Opis podjetja:
Franco Nevada Corp (FNV) je kanadsko podjetje osredotočeno na zlate licenčnine in zlate tokove z več kot aktivnimi 340 premoženjskimi interesi.

Opis podjetja:
Wheaton Precious Metals (WPM) ali bivši Silver Wheaton Corp (SLW) je kanadski kupec pogodb o nakupu za srebro in zlato od rudarskih podjetij, ki delujejo v Mehiki, na Švedskem, Peruju.


Opis podjetja:
Randgold Resources Adr (GOLD) se ukvarja z iskanjem in razvojem zlatih zemljišč predvsem v Maliju in Slonokoščeni obali.

Opis podjetja:
Agnico Eagle Mines Ltd (AEM) je kanadsko podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo in iskanjem zlata v Kanadi, ZDA, na Finskem in v Mehiki.


Opis podjetja:
Sandstorm Gold Ltd. (SAND) je kanadsko podjetje, ki se ukvarja s pridobivanjem zlatih tokov v Braziliji, Kanadi, Mehiki in ZDA.

Opis podjetja:
First Majestic Silver (AG) je kanadsko podjetje, ki se ukvarja z rudarstvom in pridobivanjem srebra v Mehiki.


Opis podjetja:
Fortuna Silver Mines (FSM) je kanadsko podjetje, ki se ukvarja s pridobivanje in predelavo srebra v Peruju in Mehiki.

Opis podjetja:
Pan American Silver Corp (PAAS) - Kanadski rudar in je drugi največji svetovni primarni proizvajalec srebra.

Opis podjetja:
Coeur Mining (CDE) je kanadsko podjetje, ki se ukvarja s pridobivanjem zlata in srebra v Mehiki, ZDA in Južni Ameriki.

Opis podjetja:
Silvercorp Metals Inc (SVM) - Kanadsko rudarsko podjetje, ki se ukvarja s pridobivanjem srebra v Kanadi in na Kitajskem.

Opis podjetja:
Kirkland Lake Gold Ltd (KL) - je kanadsko podjetje, ki se ukvarja s pridobivanjem zlata in srebra v Kanadi in Avstraliji.

Opis podjetja:
Hecla Mining Company (HL) - Ameriško rudarsko podjetje, ki se ukvarja s pridobivanjem srebra in zlata v ZDA in Mehiki.


Opis podjetja:
Cameco Corp (CCJ) je kanadsko podjetje, ki se ukvarja z raziskovanjem in rafiniranjem urana v ZDA, Kanadi in Kazahstanu. CCJ je največji javni svetovni proizvajalec urana!

Opis podjetja:
Sociedad Química y Minera de Chile (SQM) -  je čilsko kemijsko podjetje in dobavitelj rastlinskih hranil, joda, litija in industrijskih kemikalij. Je največji svetovni proizvajalec litija.


Opis podjetja:
Southern Copper Corp (SCCO) - se ukvarja z rudarjenjem bakra v Peruju in Mehiki. Je podjetje z največjimi dokazanimi rezervami bakra na svetu!

Opis podjetja:
Freeport McMoRan Inc (FCX) - se ukvarja z iskanjem in proizvodnjo bakra, zlata, srebra in molibdena v Indoneziji in v Severni in Južni Ameriki. FCX je največji javni svetovni proizvajalec bakra!


Opis podjetja:
Rio Tinto Plc Adr (RIO) - Rio Tinto Group je velika britanskoavstralska korporacija s sedežem v Londonu, Velika Britanija. Rio Tinto se ukvarja z rudarjenjem in pridobivanjem kovin.

Opis podjetja:
B H P Billiton Ltd Adr (BHP) - se ukvarja z rudarstvom in kovinsko industrijo. Velja za največje rudarsko podjetje na svetu po prihodnkih in največje avstralsko podjetje po kapitalu.

Opis podjetja:
Nucor Corp (NUE) - Nucor Corporation je proizvajalec jekla in sorodnih izdelkov s sedežem v Charlotte v Severni Karolini. Je hkrati največji proizvajalec jekla v Združenih državah Amerike in je največji proizvajalec jeklarskih izdelkov "mini mill"  Nucor je tudi največji recikler v Severni Ameriki.

Opis podjetja:
Arcelor Mittal Cl A (MT) - ArcelorMittal S.A. je luksemburška multinacionalna družba za proizvodnjo jekla s sedežem v Luxembourgu. Ustanovljen je bil leta 2006 od prevzema in združitve podjetja Arcelor s strani indijske družbe Mittal Steel. ArcelorMittal je največji svetovni proizvajalec jekla

Opis podjetja:
Steel Dynamics Inc (STLD) - s proizvodno zmogljivostjo 11 milijonov ton je Steel Dynamics četrti največji proizvajalec izdelkov iz ogljikovega jekla v Združenih državah Amerike. SDI je med najprofitabilnejšimi ameriškimi jeklarskimi podjetji glede na marže in dobiček iz poslovanja na tono.

Opis podjetja:
Ternium Sa Adr (TX) - Ternium je proizvajalec ravnih in dolgih jeklenih izdelkov s proizvodnimi centri v Argentini, Mehiki, Gvatemali, Kolumbiji in Združenih državah Amerike. Je vodilno jeklarstvo v Latinski Ameriki z visoko integriranimi procesi za proizvodnjo jekla in izdelkov z dodano vrednostjo.


Opis podjetja:
Royal Dutch Shell Ads (RDSA) - Royal Dutch Shell plc ali samo Shell je angleško-nizozemska naftno/plinska družba. Je četrto največje podjetje na svetu po prihodkih in je en izmed "velikih šest" naftnih podjetij. Shell ima po svetu več kot 44000 bencinskih črpalk.

Opis podjetja:
Exxon Mobil Corp (XOM) - se ukvarja z raziskovanjem, proizvodnjo, transportom in prodajo surove nafte in zemeljskega plina po vsem svetu. Je največji neposredni potomec podjetja Standard Oil Company, ki ga je ustanovil John D. Rockefeller.


Opis podjetja:
Chevron Corp (CVX) - se ukvarja z raziskovanjem, proizvodnjo, rafiniranjem in trženjem nafte in plina in deluje v več kot 180 državah. Je prav tako potomec giganta Standar Oil iz Kalifornije in velja za eno izmed največjih naftnih podjetij na svetu.

Opis podjetja:
China Petroleum & Chemical Corporation or Sinopec Group  (SNP) - je največji dobavitelj naftnih in petrokemičnih izdelkov ter drugi največji proizvajalec nafte in plina na Kitajskem, največja rafinerija in drugo največje kemično podjetje na svetu.


Opis podjetja:
HIVE Blockchain Technologies Ltd. (HIVE.V)) - Prvo javno podjetje, ki se ukvarja z rudarjenjem kriptovalut in povezuje konvencionalni finančni ekosistem z ekosistemom blockchaina. Podjetje je lastnik najsodobnejše infrastrukture za rudarjenje kriptovalut na Islandiji - stabilna jurisdikcija z nizkimi stroški električne energije v partnerstvu z Genesis Mining, največjim ponudnikom procesorske moči za rudarjenje na svetu.

Opis podjetja:
GoldMoney Inc. (XAU.TO) - Se ukvarja s skladiščenjem fizičnih plemenitih kovin in kriptovalut in trenutno hrani za okrog dve milijardi $ sredstev za posameznike in podjetja iz 150 držav. Goldmoney Holding je popolnoma rezerviran račun za plemenite kovine in kriptovalute, ki zagotavlja vsakodnevno dostopnost in storitve mobilnega plačevanja in prenosa sredstev. Goldmoney od novembra 2017 ponuja tudi hrambo bitcoinov v t.i. "cold storage" hrambi.

Opis podjetja:
Canopy Growth (WEED.TO) - Canopy je vodilni kanadski proizvajalec medicinske marihuane. Družba je začela delovati leta 2013 in proizvaja marihuano na zakonitem trgu medicinske marihuane v Kanadi z nekaterimi izvozi v Nemčijo.


Opis podjetja:
Alibaba Group Hldg Ads (BABA) - je kitajski večnacionalni konglomerat e-trgovine, trgovine na drobno, interneta, umetne inteligence in tehnologije, ki je prisoten v več kot 200 državah po svetu.

Opis podjetja:
Tencent Holdings Ltd Ads (TCEHY) - je kitajski naložbeni holding, katerega hčerinska podjetja se ukvarjajo z različnimi internetnimi storitvami, umetno inteligenco in tehnologijo na Kitajskem in v svetu.

Opis podjetja:
Baidu Inc Ads (BIDU) - Je kitajski ponudnik spletnega oglaševanja ter drugih internetnih storitev. Baidu je največji internetni iskalnik na Kitajskem.

Opis podjetja:
Ping An Insurance (Group) Company of China, Ltd. (PNGAY) - je kitajski gospodarski konglomerat, katerega hčerinska podjetja se ukvarjajo predvsem z zavarovalnimi, bančnimi in finančnimi storitvami.

Opis podjetja:
Netease Inc Adr (NTES) - NetEase razvija in upravlja spletne kitajske računalniške in mobilne igre, oglaševalske storitve, e-poštne storitve in platforme e-trgovine. Je eno izmed največjih podjetij za internet in video igre na svetu.

Opis podjetja:
JD.com Inc Cl A Ads (JD) - je kitajsko podjetje za elektronsko poslovanje s sedežem v Pekingu. Je eden od dveh največjih trgovcev na spletu B2C na Kitajskem po obsegu in številu transakcij in glavni konkurent Alibabe, ki vodi Tmall.

Opis podjetja:
Momo Inc Ads Cl A (MOMO) - Momo je ena od vodilnih kitajskih mobilnih družbenih in zabavnih platform. Uporabnikom omogoča, da vzpostavijo in širijo družbene odnose na podlagi lokacije, interesov in različnih rekreativnih dejavnosti, vključno z videoposnetki v živo, kratkimi video posnetki, družabnimi igrami ter drugimi video in avdio interaktivnimi izkušnjami.

Opis podjetja:
YY Inc (YY) - je platforma za prenos v živo, ki omogoča uporabnikom, da interaktivno delujejo v živo na spletu preko glasu, besedila in videa. YY tudi omogoča uporabnikom, da ustvarijo in organizirajo skupine različnih velikosti ter sodelujejo v številnih spletnih dejavnostih vključno z različnimi pogovornimi oddaji, oddajanjem v živo, družabnimi igrami itd.

Opis podjetja:
Huya Inc Ads (HUYA) -) je vodilna platforma za oddajanje videoiger v živo na Kitajskem. Platforma deluje tudi kot trg za izdajatelje televizijskih programov in agencije za iskanje talentov.

Opis podjetja:
Weibo Corp Cl A Ads (WB) - Weibo je vodilni družabni medij za ljudi, ki ustvarjajo, delijo in odkrivajo spletne vsebine. Združuje načine javnega samoizražanja v realnem času.